| 
 
 Ümit Usta
 
 125 gram margarin
 120 ml sıvıyağ
 180 gram tozşeker
 1 adet yumurta
 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
 8 çorba kaşığı yulaf ezmesi
 Alabildiğince (400 gr kadar) un
 
 Tozşekere, sıvıyağı ve oda sıcaklığında yumuşamış margarini katıp, iyice çırpalım.
 Yumurtayı ve kabartma tozunu ilave edip, 2 dakika daha çırptıktan sonra, 4 çorba kaşığı yulaf ezmesini ve yeterince unu ilave edelim.
 İyice karıştırıp, yoğurduktan sonra, limon büyüklüğünde parçalar koparıp, avucumuzun içinde yuvarlayalım.
 Üzerine hafifçe bastırıp, 1/2 cm. kalınlığında yuvarlak hamurlar hazırlayalım.
 Hamurların bir yüzünü kalan yulafa bulayıp, yulaflı kısım üstte kalacak şekilde yağlanmış fırın tepsisine üç parmak ara ile dizelim.
 Önceden ısıttığımız 160°C'li fırında renk alıncaya kadar pişirip, ılık veya soğuk olarak servis yapalım.
 
 
 |