1 su bardağı çekilmiş yulaf
2 su bardağı un
1 su bardağı eritilmiş tereyağı veya sıvı yağ
1 çay bardağı krema
1 paket kabartma tozu
Tuz
Yoğurt sosu için:
2 su bardağı yoğurt
1 tatlı kaşığı toz kişniş
2-3 dal taze soğan
Tuz
Karabiber
Yulaf ve unu derin bir kaseye alın. Üzerine tereyağı, krema, kabartma tozu ve tuz ekleyin. Bütün malzemeyi iyice karıştırın. Hazırladığınız hamuru, ucu tırtıklı bir sıkma torbasına doldurun. Yağlanmış fırın tepsisine istediğiniz şekilde sıkın. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 35-40 dakika pişirin. Yoğurt sosu için; yoğurt, kişniş, ince kıyılmış taze soğan, tuz ve karabiberi karıştırın. Ilınmış yulaflı çıtırla birlikte servis yapın.
|