| 
 
| 
 
 
 | 
 
Yüksük Köfte | 
 
  | 
sude 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 30.04.2006 
Mesajlar: 68 Şehir: Sivas | 
Kısa URL: https://ml.md/lc3741 
Gönderme Tarihi: 14.May.2006 
2,387 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
MALZEMELER
 
1 Su Bardagi Irmik
 
1 Kg Köftelik Bulgur
 
1 Çay Bardagi Un
 
2 Adet Yumurta
 
1 Çorba Kasigi Biber Salçasi
 
1 Tatli Kasigi Kimyon
 
2 Adet Yumuta
 
1 Adet Limonun Suyu
 
Yeterince Su
 
Tuz
 
Sos Için:
 
4 Adet Domates
 
4 Çorba Kasigi Domates Salçasi
 
7 Dis Sarmisak
 
Tuz
 
4 Çorba Kasigi Zeytinyagi
 
 
YAPILIŞ TARİFİ
 
Bulguru yeterince ilik suyla önceden islatin.Suyu çektikten sonra genis bir kaba aktarin.Üzerine 1 çorba kasigi biber salçasini ve 1 tatli kasigi kimyonu ekleyin. Iyice yogurun.
 
Sonra azar azar ve sürekli yogurarak irmigi ilave edin. Irmigi iyice yedirdikten sonra unu ve yumurtalari ilave edin. Malzemeler özlesene dek yogurun. Bulgurlu harçtan misket iriliginde yuvarlakar hazirlayin. Sonra bu yuvarlaklarin üzerine parmaginizin ucunu iyice bastirin. Derin bir çukur olusturun. Tüm malzemeyi bu sekilde hazirlayin.
 
Malzemeyi pisirecek kadar suyu tencereye alin. 1 adet limonun suyu ve yeterince tuz ilave edin. Su kaynadiktan sonra bulgurlu köfteleri suya atin.
 
Bu arada sos için tavaya 4 çorba kasigi zeytinyağıni alin. Rendelenmis domatesleri ve 4 çorba kasigi domates salçasini ilave edin. Koyulasmaya basladiginda dövülmüs sarmisaklari ve yeterince tuzu ilave edin. Sosu
 
ocaktan alin.
 
Hasladiginiz köftelerin suyunu süzün.Servis tabagina aldiginiz köftelerin üzerine domatesli sosu döküp, servis yapin.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Yüksük Köfte Tarifleri Köfteler
 | 
 
 
 
 |