| 
 
| 
 
 
 | 
 
Yufkalı Tart | 
 
  | 
cez 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 24.07.2014 
Mesajlar: 49 Şehir: Eskişehir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc102806 
Gönderme Tarihi: 07.Kas.2014 
1,431 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
8 adet baklava yufkası
 
Yarım paket tereyağı (125 gr)
 
İçi için:
 
3 adet ekma
 
1 çay bardağı kuru üzüm
 
1 çay bardağı toz şeker
 
1 çorba kaşığı galeta unu
 
1 tatlı kaşığı tarçın
 
Üzeri için:
 
3 çorba kaşığı pudra şekeri
 
 
Tereayağı yakmadan eritilit. Tart tavası mevcut yağla yağlanır. İlk 4 kat yufka aralarına eritilmiş yağ serperek üst üste konur. Galeta unu serpilir. Soyulmuş, dilimlenmiş elmalar dizilir. Toz şeker, tarçın serpilir. Üzüm konur. kalan 4 kat aynı şek,lde buruşturarak üst üste bırakılır. Üst kata kalan yağ gezdirilir. 180 derece fırında sararana kadar pişirilir. Fırından çıkar çıkmaz pudra şekeri serpilir. Ilık olarak servise sunulur.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Yufkalı Tart Tarifleri Bademli Pasta Tarifleri
 | 
 
 
 
 |