1 adet hazır yufka
 
250 gr. yağsız dana kıyması
 
1 adet orta boy kuru soğan
 
1 adet orta boy patates
 
Tuz
 
Karabiber
 
4 yemek kaşığı zeytinyağı
 
2 su bardağı ılık et yada tavuk suyu
 
1 su bardağı ılık su
 
2 diş sarmısak
 
2 çay kaşığı kırmızı pul biber
 
 
Yufkayı 8 adet eşit parçaya bölelim.Üst üstüe koyup tekrar ikiye bölerek 16 parça yapalım.
 
Kıyma, rendelenmiş soğanı bir tencerede 2-3 dakika kavurun.üzerine patatesi rendeleyip tuz ve karabiber ekleyin.4-5 dakika kavurup ocaktan alıp soğutun.
 
Yufka parçalarına 2 tatlı kaşığı kadar kıymalı harçtan koyup kenarlarını kıvırıp sigara böreği şekli verin.
 
Geniş bir tencereye 4 yemek kaşığı zeytinyağ koyup kızdırıp sargılı köfteleri dizin.Hafifçe önlü arkalı kızartın. 5 dakika kızartıktan sonra üzerine ılık haldeki et ya da tavuk suyunu gezdirin.
 
Hafif tencereyi sallayarak 4-5 dakika pişirin. Ocaktan alıp üzerine sarmısaklı yoğurt ve kırmızı pul biber serpip servis edin.
  
 |