|
Yufkalı Beyti |
|
Er Can
Aşçıbaşı
Kayıt: 25.08.2015
Mesajlar: 24 Şehir: Bursa |
Kısa URL: https://ml.md/lc110975
Gönderme Tarihi: 26.Ağu.2015
1,717 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 tane yufka
1 çay bardağı sıvı yağ
3 çorba kaşığı salça
2 çorba kaşığı tereyağı
Tuz
Köftesi için:
400 gr. kıyma
1 tane soğan rendesi
2 tane yumurta
Tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay bardağı su
Köfte harcını yoğuralım 2 parçaya bölelim. 1 tane yufkayı tezgaha serip biraz sıvı yağ sürüp dikdörtgen şeklinde katlayalım. Köfteyi yufkanın her yerine yayalım. Rulo saralım. Diğer yufkayı da aynı şekilde hazırlayıp buzlukta yarım saat dinlendirelim. Dinlenen köfteyi 1 parmak kalınlığında doğrayıp fırın tepsisine dizelim. Isıtılmış 175 derece fırında pişmeye bırakalım. Köfteler pişerken tereyağında salçayı kavuralım. 2 su bardağı su ve tuz koyup 1 taşım kaynatalım. Pişen köfteleri servis tabağına alıp üstüne sos gezdirelim.
|
|