| 
 
 
 | 
Yufkadan Tırtıl Börek | 
  | 
dolu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 28.01.2014 
Mesajlar: 3325 Şehir: Denizli | 
Kısa URL: https://ml.md/lc95446 
Gönderme Tarihi: 28.Oca.2014 
3,005 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
3 adet yufka
 
1 su bardağı süt
 
1 adet yumurta
 
Yarım su bardağı sıvıyağ
 
3 dilim peynir
 
 
Yufka serilir. Yüzeyine sıvı karışım sürülür. İkiye katlanır. Kenarına ezilmiş peynir konur. Bir oklavaya gevşek olarak sarılır. Sonra iki ucundan ortaya doğru toplanır ve oklava çekilir. Yaklaşık iki karış boyunda kalmalıdır. Sonra 3 parmak eninde kesilir. Diğer yufkalar da aynı şekilde yapılır. Börekler yağlanmış tepsiye dizilir. Üzerlerine artan sıvı karışım sürülür. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri altın rengini alana kadar pişirilir.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |