| 
 
| 
 
 
 | 
 
Yufkadan Tahinli Çörek | 
 
  | 
azize 
Aşçı 
 
  
Kayıt: 02.06.2006 
Mesajlar: 16 Şehir: Konya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc5998 
Gönderme Tarihi: 07.Tem.2006 
6,365 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
1 adet yufka
 
1 su bardağı tahin
 
2 kahve fincanı tos şeker
 
3 kahve fincanı ceviz içi
 
1 yumurtanın sarısı
 
1 çorba kaşığı susam
 
 
Yufkayı düz bir zemine serin, yufkanın yarısına yarım su bardağı tahini yayın. Üzerine 1 kahve fincanı şeker ve cevizin yarısını eşit miktarda pişirin. Yufkanın boşluğunu tahinli kısmın üzerine katlayın. Kalan tahin, ceviz ve şekeri aynı şekilde katladığımız yufkanın üzerine yayın. Yufkayı 5 parmak eninde ve 20-25 santim uzunluğunda olacak biçimde yanlardan katlayın. Üzerine yumurta sarısı sürün, susam serpip 200 derece fırında pişirelim. Dilimler halinde kesip sıcak olarak servis yapın.
 
 
 ML® Tahinli Rulo Çörek için tıklayın
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Yufkadan Tahinli Çörek Tarifleri Ay Çöreği Tarifleri
 | 
 
 
 
 |