|
|
Yufkadan Tahinli Çörek |
|
azize
Aşçı
Kayıt: 02.06.2006
Mesajlar: 16 Şehir: Konya |
Kısa URL: https://ml.md/lc5998
Gönderme Tarihi: 07.Tem.2006
6,283 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 adet yufka
1 su bardağı tahin
2 kahve fincanı tos şeker
3 kahve fincanı ceviz içi
1 yumurtanın sarısı
1 çorba kaşığı susam
Yufkayı düz bir zemine serin, yufkanın yarısına yarım su bardağı tahini yayın. Üzerine 1 kahve fincanı şeker ve cevizin yarısını eşit miktarda pişirin. Yufkanın boşluğunu tahinli kısmın üzerine katlayın. Kalan tahin, ceviz ve şekeri aynı şekilde katladığımız yufkanın üzerine yayın. Yufkayı 5 parmak eninde ve 20-25 santim uzunluğunda olacak biçimde yanlardan katlayın. Üzerine yumurta sarısı sürün, susam serpip 200 derece fırında pişirelim. Dilimler halinde kesip sıcak olarak servis yapın.
ML® Tahinli Rulo Çörek için tıklayın
|
|
Yufkadan Tahinli Çörek Tarifleri Çörek Tarifleri
|
|