Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Sana Yemek Tarifleri > Yufkada Soslu Kuzu Eti (1 adet - 33,185 defa bakıldı)

Yufkada Soslu Kuzu Eti


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Algida Yemek Tarifleri
Arçelik Yemek Tarifleri
Arzum Yemek Tarifleri
Aytaç Yemek Tarifleri
Banvit Yemek Tarifleri
Bizim Mutfak Yemek Tarifleri
Borcam Yemek Tarifleri
Dardanel Yemek Tarifleri
Duru Bulgur Yemek Tarifleri
Emsan Yemek Tarifleri
Eti Yemek Tarifleri
Fairy Yemek Tarifleri
Feast Yemek Tarifleri
Fritolay Yemek Tarifleri
Halk Yemek Tarifleri
Keskinoğlu Yemek Tarifleri
Knorr Yemek Tarifleri
Komili Yemek Tarifleri
Koska Yemek Tarifleri
Lezita Yemek Tarifleri
Luna Yemek Tarifleri
Maggi Yemek Tarifleri
Maret Yemek Tarifleri
Migros Yemek Tarifleri
Milupa Bebek Maması Tarifleri
Moulinex Yemek Tarifleri
Nestle Yemek Tarifleri
Nuhun Ankara Makarnası Yemek Tarifleri
Orkide Yemek Tarifleri
Pakmaya Yemek Tarifleri
Penguen Yemek Tarifleri
Philips Yemek Tarifleri
Pınar Yemek Tarifleri
Piyale Yemek Tarifleri
Sana Yemek Tarifleri
Selva Yemek Tarifleri
Sinbo Yemek Tarifleri
SuperFresh Yemek Tarifleri
Sütaş Yemek Tarifleri
Tamek Yemek Tarifleri
Tat Yemek Tarifleri
Tefal Yemek Tarifleri
Tukaş Yemek Tarifleri
Uno Yemek Tarifleri
Ülker Yemek Tarifleri
Yonca Yemek Tarifleri
Yörsan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Yufkada Soslu Kuzu Eti

Yemek Tarifleri
Robot

Kayıt: 18.06.2006
Mesajlar: 10595
Şehir: Türkiye
Kısa URL: https://ml.md/lc28878
Gönderme Tarihi: 25.Ekm.2008
2,133 defa indirildi / yazdırıldı




Malzeme
- 3 adet yufka
- 3 yemek kaşığı sıvı Sana
- Harcı İçin:
- 3 yemek kaşığı Sana Crème Bonjour
- 250 g kuzu kuşbaşı
- 2 adet kuru soğan
- 1 adet havuç
- 2 adet çarliston biber
- 2 adet domates
- 3 diş sarımsak
- 4 su bardağı et suyu
- Tuz ve karabiber
- Sos İçin:
- 1 su bardağı yoğurt
- 4 diş sarımsak
- Tuz
- Yağ için;
- 4 yemek kaşığı Sana Crème Bonjour
- 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber

Hazırlanışı
1. Kuzu kuşbaşıları, çöp şişlik gibi doğrayın.
2. Kuru soğanı piyazlık doğrayın.
3. Havuç kabuğunu kazıyıp, rendeleyin.
4. Çarliston biberlerin tohumlarını çıkarıp, kıyın.
5. Domateslerin kabuklarını soyup, küp küp doğrayın.
6. Sarımsakları ayıklayıp, kıyın.
7. Yayvan bir tencerede Sana Crème Bonjour kızdırın, içine kuzu kuşbaşıları ilave edip, iyice kavurarak renk verdirin.
8. Etler renk alınca içine piyazlık kuru soğanı ve kıyılmış sarımsakları ekleyip, soğanlar pembeleşinceye kadar kavur.
9. Soğanlar pembeleşince kıyılmış çarliston biber, rendelenmiş havuçu, küp küp doğranmış domatesi, tuz ve karabiberi ilave edip, kavurmaya devam edin.
10. Yufkaları ortadan 2?ye katlayıp, uzun kenarından kesin. Bir fırça yardımıyla kâsenin içine koyduğunuz Sıvı Sana ile yufkların üzerlerine yağlayıp, tekrar ortadan ikiye böldükten sonra Sıvı Sana ile yağlanmış tepsiye yerleştirin. (tepsi böreği yapar gibi.)
11. 1,5 yufkayı yağlayıp, tepsiye yerleştirdikten sonra üzerine kuzu etli sebzeli harcı koyup, kalan 1,5 adet yufkayı da aynı şekilde Sıvı Sana ile yağlayıp, tepsiye yerleştirin.
12. Yufkaların en üstünü Sıvı Sana ile yağlayıp, kare dilimler halinde kesin.
13. Önceden 185 derece de ısıtılmış fırında yufkaların üzeri kızarana kadar pişirin.
14. Sosu için derin bir tencerede et suyunu kaynatın.
15. Üzeri için küçük bir tavada Sana Crème Bonjour kızdırıp, içine kırmızı pul biberi ekleyip, bir taşım kavurup, sosu ateşten alın.
16. Derin bir kâseye yoğurdu, kıyılmış sarımsağı ve tuzu koyup, çırpın.
17. Fırından çıkardığımız yufkada kuzu etinin üzerine et suyu döküp, kapattığınız sıcak fırında 10 dakika bekletin.
18. Dilimleyip servis tabağına aldıktan sonra üzerine sarımsaklı yoğurdu gezdirip, Sana Crème Bonjourlu ve kırmızı pul biberli sosu gezdirip, sıcak olarak servis edin.






Yufkada Soslu Kuzu Eti Tarifleri Sana Yemek Tarifleri



(1 adet Yufkada Soslu Kuzu Eti 33,185 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort