2 adet yufka
 
3 adet patlıcan
 
1 diş sarımsak
 
1 adet kuru soğan
 
1 çorba kaşığı salça
 
1 çay kaşığı tuz
 
1 çay bardağı sıvıyağ
 
 
Patlıcanlar yollu soyulur, kuşbaşı kadar doğranır. Tencereye yağ konur, ince kıyılmış soğan ve sarımsak atılır, pembeleştirilir. Salça, patlıcan ve tuz ilave edilir 1 çay bardağı kadar sıcak su konur, kapak kapatılır. Yarım saat pişirilir. Yufkalar üst üste konur. Üçgen 8 parçaya kesilir. Kenarına iç paylaştırılır. Kenarları kapatılır ve rulo yapılır. Fırın kabına yerleştirlir. Üzerine biraz sıvıyağ sürülür. 180 derece fırında pembeleşene kadar pişirilir.
  
 |