| 
 
| 
 
 
 | 
 
YUFKADA ISPANAKLI TART | 
 
  | 
Cemile 
Super MOD 
 
  
Kayıt: 10.11.2006 
Mesajlar: 123 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc12300 
Gönderme Tarihi: 28.Şub.2007 
2,538 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
KAÇ KİŞİLİK: 6 
 
HAZIRLAMA SÜRESİ: 20 dk 
 
PİŞME SÜRESİ: 30 dk 
 
Malzemeler:
 
•  700 gr ıspanak
 
•  2 yufka
 
•  2 diş sarımsak
 
•  4 çorba kaşığı sıvıyağ
 
•  4 dilim pastırma
 
•  3 çorba kaşığı rendelenmiş kaşarpeyniri
 
•  1 yumurta sarısı
 
•  Tuz, karabiber
 
Beşamel sos: 
 
•  1.5 su bardağı süt
 
•  Yarım su bardağı un
 
•  50 gr margarin
 
•  1 tutam muskat
 
•  Tuz, karabiber
 
 
Hazırlanışı:
 
* Ispanağı temizleyip ince ince doğrayın. Sarımsakları soyup kıyın. 2 kaşık sıvıyağı tavada kızdırıp ıspanak ve sarımsağı hafif sote edin. 1 tutam tuz ve karabiber serpin. Ispanak hafif yumuşayınca ateşten alın.
 
 
* Beşamel sos için; margarini tencerede eritip unu ilave edin. Sütü azar azar ekleyerek yedirip koyulaşıncaya kadar kısık ateşte karıştırarak pişirin. 1 tutam tuz ve muskat serpin. Ateşten alıp üzeri kapalı olarak muhafaza edin.
 
 
* Yufkanın birini ufak parçalara bölün. 24 cm çapında, 3-4 cm derinliğindeki yuvarlak fırın kalıbını yağlayıp bütün yufkayı kenarları dışa sarkacak şekilde yayın. Yufkanın kalıbın dibine ve kenarlarına iyice yapışmasını sağlayıp içine fırçayla kalan sıvıyağı sürün. Yufka parçalarını yerleştirin. 
 
 
* Hazırladığınız ıspanaklı karışıma pastırma ve beşameli ekleyip karıştırın. Yufkanın içine yayın. Dışa sarkan yufkanın kenarlarını içe doğru kıvırın ve hafif büzün. Yufkanını kenarına yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında peynir iyice eriyinceye kadar pişirin. Servis tabağına alıp dilimleyerek servis yapın.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
YUFKADA ISPANAKLI TART Tarifleri Bakla Tarifleri
 | 
 
 
 
 |