| 
 
| 
 
 
 | 
 
Yufka Yuvası | 
 
  | 
Havva Atar 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 02.07.2014 
Mesajlar: 26 Şehir: Erzurum | 
Kısa URL: https://ml.md/lc99529 
Gönderme Tarihi: 02.Tem.2014 
1,575 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
3 adet yufka
 
1 su bardağı ceviz
 
2 çorba kaşığı şeker
 
Yarı paket margarin
 
Şerbet için:
 
2,5 su bardağı şeker
 
2,5 su bardağı su
 
1 çorba kaşığı limon suyu
 
 
Şerbet kaynatılır ve soğumaya bırakılır. Ceviz ve şeker karıştırılır. Yufkalar üst üste konur. Üçgen olarak 8'er parçaya kesilir. Üçgenlerin geniş kenarına cevizli iç konur. Rulo yapılır ve gül börek gibi çevrilir. Tepsiye dizilir. Üzerine eritilmiş margarin gezdirilir. 185 derece fırında altın rengi pişirilir. Fırından çıktıktan 5 dakika sonra soğuk şerbet gezdirilir.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Yufka Yuvası Tarifleri Şerbetli Tatlı Tarifleri
 | 
 
 
 
 |