| 
 
 
 | 
Yörükler Beyi | 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc170396 
Gönderme Tarihi: 20.Şub.2023 
262 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://cook.com.tr
 
 
Yoğurt 6 Çorba Kaşığı
 
Ayçiçek Yağı 1 Çorba Kaşığı
 
Sofra Tuzu 2 Çay Kaşığı
 
Kekik 1 Çay Kaşığı
 
Limon Suyu 1 Su Bardağı
 
Su 2 Su Bardağı
 
Sivri Biber 100 Gram
 
Domates Salkım 2 Adet
 
Kurutulmuş Domates 6 Adet
 
Patlıcan Bostan 7 Adet
 
Sarımsak 2 Diş
 
Soğan 1 Adet
 
Kuzu Kuşbaşı 500 Gram
 
Organik Mantar 500 Gram
 
 
Top patlıcanları közde közleyip soyun kararmaması için limonlu suya koy sonra tencereye etleri at kuşbaşı doğranmış soğanlarla kavurduktan sonra kuzu göbeği mantarları doğra içine at karıştır doğranmış yeşil biberleri koy tatlandır pişsin patlıcanları fırın tepsine koy parçalamadan ortasını aç yapılan etli içi içine doldur aynı karnıyarık gibi domatesle süslendir 150 derecelik ısınmış fırına ver tabanına 1 kaşık salça erit su bardağında dibine vermeyi unutma 10 15dk sonra çıkar servis tabağına koy 1 kasık yapılan yemeğin üzerine dağıtmadan koy isteğe göre tabakla servis edin.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |