| 
 
| 
 
 
 | 
 
Yörük Bohçası | 
 
  | 
Yemek Tarifleri 
Robot 
 
Kayıt: 18.06.2006 
Mesajlar: 10595 Şehir: Türkiye | 
Kısa URL: https://ml.md/lc52842 
Gönderme Tarihi: 18.Haz.2010 
3,133 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
Serpil Bahadırlı
 
 
MALZEMELER
 
1 paket Yuva Yaş Maya (42 gram)
 
3 su bardağı un
 
Tuz bir tutam
 
½ çay bardağı sıvı yağ
 
Bir miktar ılık su
 
İÇ MALZEME
 
1 adet kuru soğan
 
2 adet iri domates
 
4 adet kabak
 
2 su bardağı pilavlık bulgur
 
Su, pulbiber, kimyon, tuz
 
1 kahve fincanı zeytinyağ
 
 
HAZIRLANIŞI
 
Soğanlar doğranır ve zeytinyağında pembeleşene kadar pişirilir. Ufak doğranmış domatesler ilave edilir ve karıştırılır. Halka halka doğranmış kabak da eklenerek hepsi pişirilir. Pişen kabaklı malzemeye bulgur konur ve göz kararı su ilave edilip baharatları eklenir, suyunu çekinceye kadar pişirilir.
 
Hamur malzemelerinin tamamı karıştırılarak yoğurulur. Kabarması için 20 –30 dk. bekletilir. 25 –30 cm. çapında bir fırın tepsisi yağlanır. Mayalanan hamur oklava ile açılıp tepsiye yayılır üzerine kabaklı pilav yayılır. Yufkanın sarkan kızımları bohça şeklinde pilavın üzerine kapatılır. Bohçalanmış pilav 175 derece ısıtılmış fırında üzeri kızana kadar pişirilir. Üzeri kızaran yörük bohça pilavı servis tepsisine ters çevrilerek konulur ve dilimlenerek servis edilir.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Yörük Bohçası Tarifleri Yörük Yemekleri
 | 
 
 
 
 |