|
Yoka Tatlısı (Amasya) |
|
siyami
Super MOD
Kayıt: 26.09.2006
Mesajlar: 1925 Şehir: izmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc82981
Gönderme Tarihi: 07.Kas.2012
3,035 defa indirildi / yazdırıldı
|
Amasya Valiliği
1 yumurta
1 çay bardağı süt
1 fi ncan sıvı yağ
1 fi ske tuz
2 su bardağı ceviz
Alabildiği kadar un
Kızartmak için:
150 gr. tereyağı
Şerbeti için:
1 kg. şeker
4 su bardağı su
Yarım tatlı kaşığı limon suyu
Malzemeler karıştırılır. Un ilave edilir. Kulak memesi yumuşaklığında özlü bir hamur yapılır. Ceviz büyüklüğünde bezeler ayrılır. Hamur 1 saat kadar dinlendirilir. Yufkalar açılabildiği kadar büyütülür. Sac üzerinde kızarmadan çevire çevire kabartılarak kurutulur. Tatlı yapılacağı zaman su ile ıslatılır. Arasına ceviz konularak istenilen şekil verilir veya tepsiye düz olarak dizilir. Orta kata ceviz konulur. Nemli iken kesilerek şekil verilir. Pembeleşinceye kadar fırında kızartılır. Üzerine şerbeti soğuk olarak dökülür. Servise hazırdır.
|
|