| 
 | 
| Yoka Tatlısı (Amasya) | 
|  | siyami Super MOD
 
  
 Kayıt: 26.09.2006
 Mesajlar: 1925
 Şehir: izmir
 | Kısa URL: https://ml.md/lc82981 Gönderme Tarihi: 07.Kas.2012
 3,145 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 Amasya Valiliği
 
 1 yumurta
 1 çay bardağı süt
 1 fi ncan sıvı yağ
 1 fi ske tuz
 2 su bardağı ceviz
 Alabildiği kadar un
 Kızartmak için:
 150 gr. tereyağı
 Şerbeti için:
 1 kg. şeker
 4 su bardağı su
 Yarım tatlı kaşığı limon suyu
 
 Malzemeler karıştırılır. Un ilave edilir. Kulak memesi yumuşaklığında özlü bir hamur yapılır. Ceviz büyüklüğünde bezeler ayrılır. Hamur 1 saat kadar dinlendirilir. Yufkalar açılabildiği kadar büyütülür. Sac üzerinde kızarmadan çevire çevire kabartılarak kurutulur. Tatlı yapılacağı zaman su ile ıslatılır. Arasına ceviz konularak istenilen şekil verilir veya tepsiye düz olarak dizilir. Orta kata ceviz konulur. Nemli iken kesilerek şekil verilir. Pembeleşinceye kadar fırında kızartılır. Üzerine şerbeti soğuk olarak dökülür. Servise hazırdır.
 
 
  
 
 | 
| 
 
 
 
 
 |