https://www.posta.com.tr
 
 
Yarım su bardağı toz şeker
 
3 adet yumurta
 
1,5 su bardağı un
 
1,5 su bardağı irmik
 
1 su bardağı yoğurt
 
2 adet limon kabuğu rendesi
 
1 çorba kaşığı kabartma tozu
 
Üzeri için:
 
1 çay bardağı yoğurt
 
1 adet yumurta sarısı
 
Şerbet için:
 
3 su bardağı su
 
2,5 su bardağı toz şeker
 
1 adet limon suyu ve kabuğunun rendesi
 
 
Toz şeker ve yumurtayı 5 dakika çırpın. Diğer hamur malzemelerini ekleyip birbirine yedirin. Yağlanmış fırın kabınıza hamurunuzu döküp üzerine çırpılmış yumurta ve yoğurdu yayın.
 
180 derecede ısıtılmış fırında, 35 - 40 dakika pişirin.
 
Su ve şekeri kaynatın. Kaynayınca limon kabuklarını ve suyu ekleyin. Kekin üzerine dökün.
 
 
 
  
 |