500 gram tavuk göğsü, küp şeklinde doğranmış
2 su bardağı yoğurt
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 büyük soğan, doğranmış
3 diş sarımsak, ezilmiş
1 tatlı kaşığı biber salçası
Yarım çay bardağı su
Tuz ve karabiber (isteğe bağlı)
1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri (üzeri için)
Tavukları tuz ve karabiber ile marine edin, bir kenarda bekletin.
Sıvı yağı geniş bir tavada ısıtın. Doğranmış soğanları ekleyin ve pembeleşene kadar kavurun.
Tavukları ekleyip her tarafını kahverengi olana kadar kızartın.
Sarımsakları ekleyip kokusu çıkana kadar soteleyin.
Biber salçasını ekleyip karıştırın.
Yoğurdu ekleyip güzelce çırpın. Yavaşça tavuğun üzerine dökün ve karıştırın.
Su ekleyip karıştırın. Karışım kaynayana kadar arada bir karıştırarak pişirin.
Tuz ve karabiber ekleyip damak zevkinize göre ayarlayın.
Tavuk karışımını güveç kaplarına veya fırın kabına paylaştırın.
Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpin.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri iyice kızarana kadar pişirin (yaklaşık 20-25 dakika).
|