Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yoğurtlu Tantuni (Mersin)

Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Marmara Yemekleri
Ege Yemekleri
Akdeniz Yemekleri
Adana Yemekleri
Antalya Yemekleri
Burdur Yemekleri
Hatay Yemekleri
Isparta Yemekleri
Kahramanmaraş Yemekleri
Kıbrıs Yemekleri
Mersin Yemekleri
Osmaniye Yemekleri
İç Anadolu Yemekleri
Karadeniz Yemekleri
Doğu Anadolu Yemekleri
Güneydoğu Anadolu Yemekleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Yoğurtlu Tantuni (Mersin)

Çetin Ceviz
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 26.05.2005
Mesajlar: 3262
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc185506
Gönderme Tarihi: 30.Ekm.2025
16 defa indirildi / yazdırıldı




300 gram dana veya tavuk eti (ince doğranmış)
1 adet orta boy soğan
1 adet yeşil biber
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı biber salça
Tuz, karabiber, pul biber
1 su bardağı süzme yoğurt
1 diş sarımsak
Maydanoz (isteğe bağlı)
Lavaş veya pide

İnce doğranmış etleri bir kaba alın.
Tuz, karabiber ve pul biberle harmanlayın.
Soğan ve yeşil biberi ince ince doğrayın.
Tavada sıvı yağı ısıtın ve sebzeleri kavurun.
Salçayı ekleyip birkaç dakika daha soteleyin.
Kavrulmuş sebzelerin üzerine baharatlı etleri ekleyin.
Orta ateşte, etler yumuşayana kadar pişirin.
Yoğurdu bir kaseye alın.
Sarımsağı ezin ve yoğurda ekleyin.
İsteğe göre bir tutam tuz ekleyin ve karıştırın.
Lavaş veya pideyi tavada hafifçe ısıtın.
Üzerine pişmiş tantuniyi yerleştirin.
Yoğurtlu sosu üzerine gezdirin.
Maydanoz ile süsleyerek servis yapın.







Yoğurtlu Tantuni (Mersin) Tarifleri Akdeniz Yemekleri



(1 adet Yoğurtlu Tantuni (Mersin) 8 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® X sayfası