5 adet Yumurta
 
5 su bardağ Süt
 
4 Su bardağ Un
 
4 Çay kaşığ Tuz
 
Harç İçin:
 
3 Adet Soğan
 
3 Adet Domates
 
3 Çorba kaşığı sıvı yağ
 
Tuz
 
Karabiber
 
Sarımsaklı yoğurt
 
 
Harç için, soğanları yemeklik doğrayıp yağda kıymayla birlikte iyice kavurun.
 
Küp doğranmış domatesleri tuz ve karabiberle birlikte kavrulan karışıma ekleyip, diriliklerini kaybedene kadar pişirin.
 
Diğer taraftan krep için, tüm malzemeyi iyice çırpın. Yapışmaz yüzeyli tavayı ısıtıp hafifçe yağlayın. Tavanın dibini ince bir tabaka şeklinde kaplayacak biçimde, krep karışımından 3 kepçe dökün. Her iki tarafını pişirin.
 
Düz bir servis tabağına ilk krepi yerleştirin. Üzerine harçtan yayın. Krep ve harç bitene kadar işleme devam edin.
 
En üste sarımsaklı yoğurt gezdirin.
 
Dilimleyerek servis yapın.
 
 
 
  
 |