| 
 | 
| Yoğurtlu Sirken Mancarı (Bolu) | 
|  | hoşgeldiniz Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 14.01.2019
 Mesajlar: 46
 Şehir: Esenboğa
 | Kısa URL: https://ml.md/lc139794 Gönderme Tarihi: 15.Oca.2019
 1,090 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 Abant İzzet Baysal Üniversitesi
 Bolu Halk Kültürünü Araştırma ve Uygulama Merkezi
 
 1 kg sirken mancarı
 4 adet sarımsak
 1 büyük soğan
 1 adet kırmızı biber
 Zeytinyağı
 Yoğurt
 Tuz
 Pul biber
 
 Sirken mancarları yıkanır ve sıcak suya daldırıp çıkarılır.
 Tencereye yemeklik doğranmış soğan, ince doğranmış sarımsak ve biber ilave edilip kavrulur.
 Sirken mancarları ince ince kesilir ve soğanlar eklenir.
 2 -3 kez çevirip kapatılır. Tuz ve pul biberler ilave edilir.
 Üzeri için sarımsaklı yoğurt hazırlanır.
 
 
  
 
 | 
| 
 
 
 
 
 |