Aydın Valiliği
1 demet semizotu
300 gr. süzme yoğurt
2 diş sarımsak
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı pul kırmızıbiber
Semizotu demetinin kök tarafını kesip, bol suda semizotlarını yıkayın. Tek tek yapraklı kısımlarını ayırıp, sapları ve yaprakları olacak şekilde yıkanıp ayıklanır.
Bir kaba yoğurt, zeytinyağı, tuz ve ezilmiş sarımsağı ekleyip, çırpma teliyle pütürsüz olana kadar çırpın. Temizlenmiş semizotlarını çukur servis kaplarına taksim edin. Üzerlerine yoğurdu semizotlarını örtecek şekilde yayarak dökün. Zeytinyağını üzerine gezdirin, kırmızıbiber ve bir adet semizotunun uç yaprağından koyup, servis edin.
Not: Semizotu; beslenme bakımından faydalı ve nadir bulunan metallerden selenyum ihtiva eder. Her besinde bulunmaz. Enerji değeri çok düşük kalori olmasına rağmen, omega-3 yağ asidi açısından son derece zengindir. Bu da semizotunu önemli kılan diğer özelliğidir.
|