| 
 
| 
 
 
 | 
 
YOĞURTLU PAZI SARMASI | 
 
  | 
lorke 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 03.06.2009 
Mesajlar: 20 Şehir: Diyarbakır | 
Kısa URL: https://ml.md/lc37107 
Gönderme Tarihi: 03.Haz.2009 
2,678 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
4-5 kişilik
 
1 kg pazı
 
1 su bardağı ince bulgur
 
1 su bardağı sıcak su
 
Yarım demet taze nane
 
2 adet soğan
 
1 kase süzme yoğurt
 
1 çay bardağı zeytinyağı
 
Tuz
 
Karabiber
 
 
Pazı yapraklarını iyice temizleyip sap kısımlarını kesin. Kaynar suyun içinde çok az haşlayın. Haşlanan pazıların suyunu süzün. İnce bulguru 1 su bardağı sıcak su ile ıslatıp kabartın. Soğanı ve taze nane yaprağını ince ince kıyın. Bulgurun üzerine soğan, nane, süzme yoğurt, tuz ve karabiber ekleyip, iyice karıştırın. Bu harcı pazı yapraklarına bölüştürüp sarın. Bir tencerenin dibine biraz zeytinyağı gezdirin ve birkaç tane pazı yaprağmı serin. Üzerine sarmaları düzgünce yerleştirin. Dizme işi bittikten sonra sarmaların üzerine zeytinyağı gezdirin. Tencerenin kapağı kapalı olarak, sarmaları 10 dakika kadar pişirin. Sıcakken servis tabağına alın. Dilerseniz sarımsaklı yoğurtla birlikte servis yapın.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
YOĞURTLU PAZI SARMASI Tarifleri Dolmalar
 | 
 
 
 
 |