| 
 
| 
 
 
 | 
 
Yoğurtlu Patlıcan | 
 
  | 
ERTOSUN 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 05.08.2006 
Mesajlar: 32 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc6711 
Gönderme Tarihi: 06.Ağu.2006 
2,881 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
Malzemeler:
 
6 adet küçük boy patlıcan
 
2 su bardagi süzme yoğurt 
 
4 sap taze nane 
 
2 dis sarmisak 
 
3 adet domates 
 
2 çorba kasigi zeytinyağı 
 
Sivi yag (kizartmak için) 
 
tuz 
 
Yapilisi:
 
1- Patlicanlari alacali soyup, ortalarini biçakla yardiktan sonra tuzlu suda 20 dakika bekletin ve süzün. Patlicanlari kizdirilmis siviyagda kizartin. Kagit havlu üzerine çikararak fazla yagini süzdürün, sogumaya birakin. 
 
2- Bir kasede, süzme yogurdu, tuzu, kiyilmis naneyi ve dövülmüs sarmisagi karistirin. 
 
3- Patlicanlari genis bir tabaga alin, içlerine yoğurtlu karisimdan doldurun.
 
4- Sosunu hazirlamak için, domateslerin kabugunu soyduktan sonra küp seklinde dograyip, bir tencereye koyun. Domates yumusayip suyunu çekene kadar pisirin. Tuz ilave edip sogumaya birakin.
 
5- Hazirladiginiz domates sosunu doldurulmus patlıcanlarin üzerine yogurdu tam kapatmayacak sekilde dökün. Üzerlerini nane yapraklariyla süsleyerek servis yapin.
 
 
 [url=https://tr.ml.md/domatesli-yoğurtlu-patlican-vt994]ML® Domatesli Yoğurtlu Patlıcan için tıklayın[/url]
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Yoğurtlu Patlıcan Tarifleri Bamya Tarifleri
 | 
 
 
 
 |