|
Yoğurtlu Patates |
|
sabire
Aşçıbaşı
Kayıt: 20.12.2013
Mesajlar: 23 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc94615
Gönderme Tarihi: 21.Arl.2013
1,670 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kilo patates
500 gr kuşbaşı et
2 bardak nohut
1 kilo yoğurt
Tuz
1 kaşık margarin
1 çay bardağı kuru nane
Akşamdan ıslattığımız nohutu etle birlikte haşlayalım. Patatesleri soyup küp küp doğrayıp et ve nohutla beraber yumuşayıncaya kadar pişirelim. Ayrı bir yerde yoğurdun içine bir yumurta kıralım. Yoğurdumuz sulu ise içine bir yemek kaşığı un da ekleyebiliriz. Hazırladığımız bu karışımı ocakta kısık ateşte pişmekte olan yemeğe azar azar ilave edelim.(Yoğurdun kesilmemesi için yemeğin suyundan yoğurda katalım.)
Yoğurdu yemeğe ilave ettikten sonra yemeği bir taşım kaynatalım. Fokur fokur kaynayınca tuzunu ilave edelim. Altını kapatalım.
Not: Bu yemeğin içine haspir de katılabilir. Tavaya tereyağı koyup haspiri de içine atıp kzdırdıktan sonra yemeğe ilave ediyoruz. Haspir otunuz yoksa kuru nane ve pulbiberle de aynı işlemi yapabilirsiniz.
|
|