| 
 | 
| Yoğurtlu Mısır Yarması Yemeği (Giresun) | 
|  | Selver Somuncu Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 25.05.2007
 Mesajlar: 1024
 Şehir: Ankara
 | Kısa URL: https://ml.md/lc171903 Gönderme Tarihi: 07.May.2023
 263 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 Giresun İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
 
 1/2 kg mısır yarması
 1 su bardağı haşlanmış kuru fasulye
 2 su bardağı yoğurt
 1 adet soğan
 1 çorba kaşığı tereyağı
 Kırmızı pul biber
 Nane
 Tuz
 
 Mısır yarması ve haşlanmış kuru fasulye kaynar suda pişirilir. Başka bir tarafta soğanlar tereyağı ile kavrulur. Pişen karışımı yavaş yavaş yoğurt ilave edilir. Yoğurt  ilave edildikten sonra sürekli karıştırılır. Soğanlar kavrulduktan sonra sıcak olarak servis edilir.
 
 
  
 
 | 
| 
 
 
 
 
 |