| 
 
| 
 
 
 | 
 
Yoğurtlu Meyveli Pasta | 
 
  | 
Göksen 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 23.01.2015 
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana | 
Kısa URL: https://ml.md/lc118410 
Gönderme Tarihi: 25.Tem.2016 
1,001 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
1 paket muz jölesi
 
2 adet orta boy portakal
 
3 adet orta boy elma
 
1 adet limonun suyu
 
10-12 adet kuru kayısı
 
Ortası için:
 
2 su bardağı Kanlıca yoğurdu
 
2 yemek kaşığı pudra şekeri
 
2 yemek kaşığı pekmez
 
 
Kuru kayısıları ılık suda 1 saat kadar bekletip yumuşamalarını sağlayın. Diğer meyveleri de soyduktan sonra muzları halka halka, elma ve portakalı kuş başı formunda doğrayın. Meyvelerin renklerinin kararmaması için üzerlerinde limon suyunu gezdirin. Sosunu hazırlamak için; jöleyi derin bir kaba aktarm. Üzerine 1 su bardağı kadar kaynar su ekleyip jöle eriyinceye kadar karıştırın. Jöle iyice erklikten sonra üzerine 2 su bardağı soğuk su aktarıp hızlı hızlı karıştırın. Suda bekleyen kayısıları ve doğradığınız diğer meyveleri ortası delik bir kalıba aktarıp üzerine eritilmiş jöleyi de ilave ettikten sonra buzdolabında 5-6 saat kadar bekletin. Yoğurdu fazla suyunu tülbentle akıttıktan son cam bir kaseyeaim. Üzerine pekmez ve pudra şekerini ilave edip karıştırın. Son olarak, jölenin bulunduğu kalıbı hafifçe sallayarak servis tabağına ters çevirin. Ortasındaki boşluğa yoğurdu doldurup hemen servise sunun.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Yoğurtlu Meyveli Pasta Tarifleri Bademli Pasta Tarifleri
 | 
 
 
 
 |