| 
 | 
| Yoğurtlu Mancar (Bartın) | 
|  | buz Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 09.03.2016
 Mesajlar: 36
 Şehir: Yozgat
 | Kısa URL: https://ml.md/lc115435 Gönderme Tarihi: 11.Mar.2016
 1,838 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 Bartın İl Kürtür Turizm Müdürlüğü
 
 2000 gr. Pancar kökü
 1500 gr. Su
 500 gr. Yoğurt
 30 gr. Salça
 25 gr. Ayçiçek Yağı
 10 gr. Sarımsak
 
 Haşlanan pancarların kabuklarını soyunuz ve yuvarlak dilimler halinde doğrayınız. Şekerle karıştırarak dinlenmeye bırakınız. Sarımsak ve yoğurdu karıştırınız. Hazırlamış olduğumuz sarımsak ve yoğurdu pancarların üzerine dökünüz. Ayrı bir tavaya sıvı yağı koyarak salçayı kavurunuz. Suyu ekleyiniz. Suyu çekip kıvamını aldıktan sonra pancarların üzerine ilave ediniz. Servise hazırdır.
 
 
  
 
 | 
| 
 
 
 
 
 |