3 adet yufka
1,5 yemek kaşığı yoğurt
2 adet yumurta
3 yemek kaşığı un
50 gr. ince rendelenmiş taze kaşar
Yarım su bardağı soğuk süt
2 su bardağı ayçiçek yağı
50 gr. kaşar peyniri
Yarım su bardağı sütü, 1 adet yumurtayı ve 1,5 su bardağı yoğurdu bir blendırın içerisine koyup karışana kadar çırpın. Elde ettiğiniz karışımı derin bir tencereye koyun, içerisine 1 adet yumurtayı ve 3 yemek kaşığı unu ilave edip karıştırın. Daha sonra 3 adet yufkayı düz bir zemin üzerinde açıp, ortadan ikiye kesin. Yufkaları teker teker alıp içerisine elde ettiğiniz karışımdan koyup, fırçayla yufkanın her tarafına yayın. Üzerine teker teker yufkaları koyarak aynı işlemi her birinde uygulayın. Üzerlerinden bir merdane ile geçip yapışmaları için bastırın. Daha sonra bardağın ağız kısmıyla yufkayı yuvarlak daireler şeklinde kesin. Kestiğiniz yufkaları 2 su bardağı kızgın yağ içerisine atıp iki tarafı da kızaracak şekilde pişirin. Kızaran yufkaları bir spatula yardımıyla tencereden çıkarın. Yağı emmesi için düz bir tabağın üzerine kağıt havlu koyup, kızaran börekleri tabağa alın. Bir süre yağının çekmesini bekledikten sonra servis yapın.
Fotoğraf "Somuncu" tarafından gönderildi. 13.07.2021
|