2 adet orta boy kabak
 
3 yemek kaşığı süzme yoğurt
 
1 diş sarımsak (ezilmiş)
 
1 tatlı kaşığı zeytinyağı
 
Tuz
 
Üzeri için:
 
Pul biber
 
Ceviz içi
 
Dereotu
 
 
Kabakları spiral doğrayıcı ile spagetti şeklinde doğrayın. (Spiral doğrayıcınız yoksa rendenin kalın tarafını kullanabilirsiniz.)
 
Bir tavaya çok az zeytinyağı alın ve kabakları yüksek ateşte sadece 2-3 dakika soteleyin. Çok pişirmemeye dikkat edin, hafif diri kalması önemli.
 
Süzme yoğurdu bir kaseye alın, ezilmiş sarımsak ve bir tutam tuzla karıştırın.
 
Sotelediğiniz kabakları servis tabağına alın. Üzerine yoğurtlu sosu gezdirin. Dilerseniz ceviz kırığı, pul biber ve dereotu serpiştirin.
 
 
 
  
 |