Milli Eğitim Bakanlığı
 
 
Hamuru için:
 
½ kilo un 
 
1 yumurta 
 
Bir tutam tuz 
 
Aldığı kadar su 
 
Ara katı için:
 
Sıvı yağ 
 
Üzeri için:
 
250 gram tereyağı 
 
Yoğurt 
 
Sarımsak 
 
Sosu için:
 
Kızdırılmış tereyağı 
 
Pul biber 
 
 
Hamur yoğrulur, küçük bezelere ayrılarak incecik yufkalar açılır.
 
Sac üzerinde kurutulmadan hafifçe pişirilir.
 
Sacdan alınan her yufkanın iç yüzüne sıvı yağ sürülür ve tek tek rulo yapılır, 4 cm genişliğinde kesilir ve kesilen parçalar dik bir şekilde tepsiye dizilir. ( Bütün yufkaların pişirilmesi ve tepsiye dizilmesinde aynı işlem uygulanır.) 
 
Kızgın tereyağı, yufkaların üzerine dökülür, 10 dakika fırınlanır ve soğuyunca sarımsaklı yoğurt dökülür.
 
Tavada kızdırılmış tereyağı ve pul biberi üzerine sos olarak eklenir ve servis edilir.
 
 
 
  
 |