Milli Eğitim Bakanlığı
Hamuru için:
½ kilo un
1 yumurta
Bir tutam tuz
Aldığı kadar su
Ara katı için:
Sıvı yağ
Üzeri için:
250 gram tereyağı
Yoğurt
Sarımsak
Sosu için:
Kızdırılmış tereyağı
Pul biber
Hamur yoğrulur, küçük bezelere ayrılarak incecik yufkalar açılır.
Sac üzerinde kurutulmadan hafifçe pişirilir.
Sacdan alınan her yufkanın iç yüzüne sıvı yağ sürülür ve tek tek rulo yapılır, 4 cm genişliğinde kesilir ve kesilen parçalar dik bir şekilde tepsiye dizilir. ( Bütün yufkaların pişirilmesi ve tepsiye dizilmesinde aynı işlem uygulanır.)
Kızgın tereyağı, yufkaların üzerine dökülür, 10 dakika fırınlanır ve soğuyunca sarımsaklı yoğurt dökülür.
Tavada kızdırılmış tereyağı ve pul biberi üzerine sos olarak eklenir ve servis edilir.
|