İstediğiniz miktarda ıspanak kökü
1 adet kuru soğan
2-3 yemek kaşığı kıyma
2 yemek kaşığı domates salçası
Tuz
Pul biber
Yarım çay bardağı kadar pirinç
Sıvı yağ
Üzerine:
Sarımsaklı yoğurt
Ispanak kökleri ayıklanıp doğranarak iyice yıkanır.
Bir tencerede yemeklik doğranmış soğanlar sıvı yağda kavrulur.
Kıyma da ilave edilerek soğanla birlikte kavrulmaya devam edilir.
Kıymaların rengi döndükten ve biraz piştikten sonra salça, tuz ve baharatlar ilave edilip karıştırılır.
Daha sonra yıkanmış ve süzülmüş ıspanak kökleri eklenerek birlikte ıspanaklar hafif pişinceye dek çevrilir.
Üzerine pirinç ve sıcak su eklenip pişmeye bırakılır.
Pirinçler yumuşayınca ocağın altı kapatılır.
İsteğe göre sarımsaklı veya sarımsaksız yoğurtla servis edilir.
|