| 
 
 
 | 
Yoğurtlu Hamur Kızartması | 
  | 
Rumi 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 22.09.2013 
Mesajlar: 21 Şehir: Karatay-Konya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc92459 
Gönderme Tarihi: 22.Eyl.2013 
1,871 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
15-20 yaprak ıspanak
 
1 paket kabartma tozu
 
1 adet yumurta
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
1 su bardağı su
 
Alabildiği kadar un
 
Kızartma yağı
 
Üzeri için:
 
1 kase sarımsaklı yoğurt
 
 
Ispanak yaprakları çok ince kıyılır. Üzerine diğer hamur malzemeleri eklenir ve yumuşak bir hamur elde edilir. Hamur 15 dakika dinlendirilir. Sonra kızgın yağa parmak uçlarıyla tutarak atılır, pembe renkte kızartılır. Servis sırasında üzerine sarımsaklı yoğurt bırakılır.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |