https://www.sabah.com.tr
 
 
Harç için:
 
500 gram süzme yoğurt
 
Yarım demet dereotu
 
7-8 dal maydanoz
 
Tuz
 
Hamur için:
 
4,5 su bardağı un
 
1 çay bardağı süt
 
Yarım çay bardağı sıvıyağ
 
1,5 çay bardağı su
 
Tuz
 
Kızartmak için:
 
8 çorba kaşığı sıvıyağ
 
 
Harç için yoğurt, kıyılmış dereotu, maydanoz ve tuzu iyice karıştırın. Hamur için unu yoğurma kabına alıp, süt, sıvıyağ, su ve tuz ilave edip yoğurun. Hamuru 4 eşit bezeye ayırın. Oklava yardımıyla her parçayı ayrı ayrı orta kalınlıkta açın. Bir adet yufkanın ortasına yoğurtlu harçtan sürüp, zarf gibi katlayın. 2 çorba kaşığı sıvıyağı yapışmaz yüzeyli tavaya alıp, gözlemeyi önlü arkalı pişirin. Kalan yufkaları da aynı şekilde hazırlayıp servis yapın.
 
 
 
  
 |