Alaçatı Ot Festivali 2013
500 Gram Arapsaçı
1 Adet Soğan
4 Diş Sarımsak
1 Tatlı Kaşığı Tuz
6 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
Sosu için:
300 Gram Yoğurt
1 Yemek Kaşığı Mayonez
Servisi için:
4 Adet Domates
2 Dal Taze Nane
Arapsaçlarını ayıklayıp yıkayın. Harlı ateşte kaynayan tuzlu bol suda yaklaşık 10 dakika haşlandıktan sonra süzgeçten geçirin ve suyunu süzün.
Tavayı orta ateşte kızdırıp 4 yemek kaşığı zeytinyağı koyun.
Kızgın yağlı tavada diş diş doğranmış soğanı karıştırarak yumuşayıncaya kadar kavurun. Ezilmiş 2 diş sarımsağı haşlanmış arap saçlarına katarak kavurun, ateşten indirdikten sonra tuz ilave edin ve karıştırın.
Yoğurdu, mayonez, ezilmiş 2 diş sarımsak, 2 yemek kaşığı zeytinyağı ve az tuz ile çırpıp arapsaçlarının üzerine dökerek karıştırın.
Domateslerin dik durabilmesi için alt kısımlarından biraz kesin, kapak açarak içlerini kaşıkla boşaltın.
Domateslere arapsaçı kavurması doldurulur. Üzerlerini nane yaprakları ile süsleyerek servis edin.
|