| 
 | 
| Yoğurtlu Akciğer Kavurma (Amasya) | 
|  | siyami Super MOD
 
  
 Kayıt: 26.09.2006
 Mesajlar: 1925
 Şehir: izmir
 | Kısa URL: https://ml.md/lc82753 Gönderme Tarihi: 01.Kas.2012
 2,871 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 Amasya Valiliği
 
 1 koyun akciğeri
 1 çay bardağı sıvı yağ
 1 kase sarımsaklı yoğurt
 Pul biber
 Tuz
 1 fincan su
 
 Akciğerler tavla zarı büyüklüğünde doğranır. (İri gözenekli şahin gözü tabir edilen süzgeç takılarak et makinesinden de çekilerek de hazırlanabilir.) Sıvı yağ içerisinde akciğerler tahta kaşıkla karıştırılarak kavrulur. Bir fincan sıcak su konulur. Kapağı kapatılarak kısık ateşte yumuşamaya bırakılır. Tuzu atılır. Kıvama geldikten sonra servis tabağına alınır. Üzerine sarımsaklı yoğurt dökülür. Pul biberle süslenerek servis yapılır.
 
 
  
 
 | 
| 
 
 
 
 
 |