| 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 | 
 
Yoğurt Sosunda Taze Patates Tarifleri Hint Yemekleri
| 
 |  
| Yoğurt Sosunda Taze Patates |  
|  | mecbure Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 05.09.2016
 Mesajlar: 32
 Şehir: Kocaeli
 | Kısa URL: https://ml.md/lc119756 Gönderme Tarihi: 20.Eyl.2016
 1,284 defa indirildi / yazdırıldı
 
 |  
| 
 
 15 adet patates
 2 adet defne yaprağı
 1 adet çubuk tarçın
 1 adet soğan
 1 adet yıldız anason
 1 tatlı kaşığı rende zencefil
 1 tatlı kaşığı kimyon
 3 adet rendelenmiş sarımsak
 1 yemek kaşığı toz kişniş
 yarım çay kaşığı zerdeçal
 yarım çay kaşığı garam masala
 1 çay kaşığı acı pul biber
 yarım çay bardağı krema
 1 su bardağı yoğurt
 4 yemek kaşığı tereyağı
 10 adet badem
 Tuz
 Karabiber
 
 Öncelikle bademleri suyun içerisinde 2 saat kadar bekletin.
 Mutfak robotunda çok az su ile bademleri macun kıvamına gelene kadar çekin.
 Tavada 2 yemek kaşığı tereyağını ısıtın.
 Önceden haşlamış olduğunuz taze patatesleri her tarafı kızarıncaya kadar pişirin.
 Patatesleri çıkartıp bir kenara alın.
 Kalan 2 yemek kaşığı tereyağını tavaya ilave edin.
 Defne yaprağını, çubuk tarçını ve yıldız anasonu ilave edip biraz çevirdikten sonra doğranmış soğanı, sarımsağı, tuzu ve zencefili ekleyip 5 dakika kadar soteleyin.
 Yoğurdun içine zerdeçalı, kimyonu, kişniş tozunu ve acı pul biberi karıştırın.
 Bu karışımı tavaya alın ve 2 dakika kadar pişirin.
 Macun kıvamına getirdiğiniz bademleri ilave edip yağından ayrılana kadar yaklaşık 7-10 dakika pişirin.
 Gerekirse su ilave edin.
 Kaynamaya başladığında patatesleri ekleyin.
 Kremayı ekledikten sonra 1-2 dakika patatesleri çevirin ve doğranmış taze kişniş ile birlikte servis yapın.
 
 
 |  
| 
 
 
 
 
 |  | 
 
   |