| 
 
 
 | 
Yoğurt Soslu Pazılı Börek | 
  | 
Su Nehri 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 03.06.2016 
Mesajlar: 28 Şehir: Bartın | 
Kısa URL: https://ml.md/lc119378 
Gönderme Tarihi: 03.Eyl.2016 
1,630 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kg yufka
 
1 bağ pazı
 
6 dilim pastırma
 
1 adet kuru soğan
 
1 kase yoğurt
 
1 adet yumurta
 
50 gr margarin
 
Tuz
 
Karabiber
 
Pul biber
 
 
Pazıları ve soğanları ince doğrayın. Yağda kavurun. Üzerine ince doğranmış pastırmaları ilave ediyoruz. Tuz ve biberi ekleyip ocaktan alırız. Orta boy yemek tabağını yufkanın üzerine kapatın kenarlarından kesin. Harcımızı kestiğimiz yufkanın ortasına koyup kenarlarını büzdürüyoruz. Yağlanmış fırın tepsisine diziyoruz. Çırpılmış yumurta sürüp 180 derecelik fırında 30 dk pişiriyoruz. Sarımsaklı yoğurt ile servis edin.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |