| 
 
 
 | 
Yoğurt Soslu Patlıcanlı Milföy | 
  | 
EDİZ 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.03.2015 
Mesajlar: 30 Şehir: Samsun | 
Kısa URL: https://ml.md/lc135368 
Gönderme Tarihi: 09.Tem.2018 
844 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kg milföy hamuru
 
250 gr kıyma
 
2 adet soğan
 
1 adet patlıcan
 
1 yemek kaşığı salça
 
2 yemek kaşığı margarin
 
Tuz
 
Karabiber
 
1 kase sarımsaklı yoğurt
 
 
Soğanları ince ince doğrayın kıymayle beraber sanayı erittiğimiz tavada kavurun ardından küp küp doğranmış patlıcanlarıda ilave edelim tuz karabiber salçayla beraber bir taşım daha pişirin. iç harcı soğumaya bırakın. Milföy hamurları 5 boyuna 4 enine dizilir 20 tane hamur parçası var paketin içinde. kıyıları birbirlerine deysin , merdaneyle biraz bastırınki iycene yapsınlar ama altını unlamayı unutmayın. Harcın tamamını hamura yayın ve rulo şeklinde sarın 2 parmak kalınlığında kesin ve tepsiye yerleştirin 200 derecede üzerleri kızarıncaya kadar pişirinisteğe göre sarımsaklı yoğurt dökerek servıs yapabılısınız.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |