10 gram kurutulmuş mantar
 
100 gram havuç
 
100 gram soya filizi
 
15 gram taze zencefil
 
20 mililitre yağ
 
150 gram kıyma
 
1 tatlı kaşığı köri
 
10 gram soya sosu
 
24 adet milföy hamuru
 
1 adet yumurtanın beyazı
 
Tuz
 
Yoğurtlu dip için:
 
60 gram salatalık
 
2 dal kişniş
 
200 gram kaymaklı yoğurt
 
10 mililitre elma sirkesi
 
 
Mantarları ılık suda 15 dakika yumuşatın, süzün ve iri parçalara ayırın. Havucu soyun, ince şeritlere kesin. Soya filizini yıkayıp, süzün. Zencefili soyun, ince ince rendeleyin.
 
Tavada yağı kızdırıp kıymayı 8 dakika kavurun. Mantarları, havucu, soya filizini kıymayla karıştırın. Köriyi, soya sosunu ve zencefili karışıma ekleyin. Hamurların üst yarısına yumurta beyazı sürün. Alt kısmına da karışımdan koyun. Kenarlarını katlayın ve alttan başlayarak rulo yapın, 10 dakika dinlendirin.
 
170 derece kızdırılmış yağda iki porsiyon halinde 45 dakika kızartıp kağıt havluya alın.
 
Dip için salatalığı soyun, ikiye bölün. Çekirdeklerini çıkarıp küp küp doğrayın. Kişniş yapraklarını kıyın. Yoğurdu, sirke, kişniş, salatalık ve saldığı su ile karıştırın.
 
 
 
  
 |