Malzemeler
1 adet patlıcan.
1 adet orta boy kabak.
2 adet havuç.
1 adet patates.
1 adet kırmızı biber.
1 adet kırmızı soğan.
2 adet taze soğan.
200 gr Sütaş sarımsaklı yoğurt.
1 çorba kaşığı zeytinyağı.
2 çorba kaşığı krema.
1 tatlı kaşığı hardal.
1 çorba kaşığı taze soğanın kıyılmış yeşil kısmı.
2 tatlı kaşığı dereotu.
2 tatlı kaşığı taze kekik.
1 diş sarımsak (ezilmiş).
Hazırlanışı
Patatesleri, kabağı, patlıcanı, havucu, kırmızı soğanı dilimleyin. Kırmızı biberin çekirdeklerini çıkarıp dört parçaya ayırın. Zeytinyağıyla sarımsakları karıştırın ve sebzelerin üzerine sürün, fırının ızgarasını da yağlayıp ısıtın. Isıtılmış ızgarada sebzelerin pişme süreleri farklı olduğu için sebzeleri ayrı ayrı ızgara edin. Kırmızı biberler piştikten sonra kabuklarının kolay çıkması için üstlerini örterek bir süre dinlendirin. Biberlerin kabukları çıkarıldıktan sonra şeritler halinde kesin. Servis tabağına ızgara sebzeleri dizin, kırmızı biber şeritleri ve ince kıyılmış taze soğanla süsleyerek ikram edin. Sütaş sarımsaklı yoğurt, krema, dereotu, soğanın yeşil kısmı, kekik ve hardalı birlikte karıştırarak sos haline getirin ve sebzelerle birlikte ikram edin.
|