MALZEME
 
100 g ezilmiş badem. 
 
150 g soğan. 
 
25 g taze zencefil, 
 
4 -5 kişniş yaprağı. 
 
1 kilo 2 kez çekilmiş sığır kıyması
 
1 yumurta
 
bir çeyrek tatlı kasığı pul biber
 
2-3 tatlı kaşığı tuz, 
 
0.2 a safran
 
2 yemek kasığı Garam masala (Asya yemeklerinde kullanılan baharat)
 
90 g nohut unu
 
yaklaşık 5 yemek kaşığı sıvı yağ 
 
Sos:
 
200 g salatalık
 
400 g yoğurt
 
tuz
 
karabiber
 
5-10 nane yaprağı
 
 
1.Bademleri 4 saat süre ile soğuk suya bastırın, suyu dökün.
 
2.Soğanları ve zencefili soyarak kıyın. Et, badem, yumurta, baharat ve 50 g nohut unu ile köfte hamuru yoğurun. 3 - 4 cm çapında köfteler yapın.
 
3.Kalan nohut ununu 5 yemek kaşığı su ile karıştırın. Köfteleri bu karışıma batırıp kızartın.
 
4.Sos: Salatalığı soyarak rendeleyin, fazla suyunu süzün. Salatalığı yoğurt ile karıştırın, tuzunu ye biberini ayırlayın. Kıyılmış nane katın.
  
 |