2 su bardağı Sütaş Kaymaksız Yoğurt
6 adet kemiksiz tavuk kalça eti
Yarım tatlı kaşığı kimyon
1 adet limonun rendelenmiş kabuğu
1 çay kaşığı zerdeçal
1 adet sarımsak
4 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz, karabiber
Sütaş Kaymaksız Yoğurtu derin bir kaba alın, üzerine tuz, zerdeçal, kimyon, limon kabuğu rendesi, karabiber, rendelenmiş sarımsak ve zeytinyağı ilave edip elinizle karıştırın. Tavukları 30 dakika kadar bu karışımda bekleterek marine edin. Marine ettiğiniz tavukları fırın poşetine alın. 200 dereceye ayarlamış fırında 35 dakika pişirin. Daha sonra fırın poşetinden çıkarıp 10 dakika daha pişirin. Yoğurt Marineli Tavuğunuz servise hazırdır.
Not: Yoğurt Marineli Tavuğunuzun üzerine dilerseniz dereotu serpebilir, yanında Sütaş Cacık ile servis edebilirsiniz. Sütaş Kaymaksız Yoğurt yerine Sütaş Sarımsaklı Yoğurt kullanabilirsiniz.
|