1 paket Pakmaya Çikolatalı Portakallı Puding
2 su bardağı süt
Brownie için:
100 gr tereyağı
200 gr Pakmaya Bitter Parça Çikolata
2 adet yumurta
125 gr Pakmaya Pudra Şekeri
150 gr un
100 gr ceviz içi
Üzeri için:
Dilimlenmiş Taze Trabzon Hurması
Brownie için yumurtalar ile şekeri iyice çırpın. Tereyağını benmari usulü eritin. Pakmaya Bitter Parça Çikolatayı ilave edin. Çikolatalar iyice eriyip tereyağı ile karışıncaya kadar sürekli karıştırarak eritin. Ocaktan alın.
Çikolatalı karışımı, köpük köpük hale getirdiğiniz yumurtalı karışımla mikserin düşük seviyesinde karıştırın. Yavaş yavaş unu da ilave edin. Spatula ile alttan üste doğru havalandırarak malzemeyi iyice birbirine yedirin. En son iri çekilmiş ceviz içini ekleyin. Kek hamurunu hafifçe karıştırıp yağlı kağıt serili bir tepsiye dökün. Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında yarım saat kadar pişirin.
Pakmaya Çikolatalı Portakallı Pudingi sütle birlikte tencereye alın. Orta ateşte, sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ateşi kısın ve birkaç dakika daha pişirin. Pudingi ocaktan alın.
Pişen keki servis kavanozlarına veya bardaklarının içine, 3/5ini tamamlayacak şekilde paylaştırın.
Keklerin üzerine pudingi paylaştırın. Dilimlenmiş Trabzon hurması ile süsleyip ılık servis yapın.
|