| 
 
| 
 
 
 | 
 
Yılan Balıklı Bademli Pilav | 
 
  | 
merdan 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 04.07.2013 
Mesajlar: 35 Şehir: Afyonkarahisar | 
Kısa URL: https://ml.md/lc90340 
Gönderme Tarihi: 05.Tem.2013 
1,793 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
2 su bardağı pirinç
 
5+1 çorba kaşığı margarin
 
1 adet kuru soğan
 
1 çay bardağı badem
 
1 çay bardağı kuru üzüm
 
1 çay bardağı fıstık
 
250 gr yılan balığı eti
 
2 çorba kaşığı dolmalık fıstık
 
1 tatlı kaşığı tarçın
 
1 tatlı kaşığı kimyon
 
1 çay kaşığı safran
 
1 tatlı kaşığı karabiber
 
 
Bademleri suya koyun ve 1 saat bekletin. Kabuklarını soyun. Safranı 1 tatlı kaşığı sirkenin içinde rengi çıkana kadar bekletin. Pilav tencerenizde, küp doğranmış soğanları kavurun ve yıkanmış, suda bekletilmiş pirincinizi ekleyip kavurun. 4 su bardağı su ve tuzu koyun, kaynayınca altını kısın ve delik delik olana kadar kısık ateşte pişirin.
 
Soyulmuş bademleri ve dolmalık fıstıkları margarinde kavurun. Ardından temiz bir tavada 2 yemek kaşığı margarin ile temizlenmiş ince ince doğranmış yılan balığı etini soteleyin.
 
Kuru üzümü ve doğranmış kuru kayısıyı ekleyin. 1-2 dakika birlikte soteleyin. Kavrulan yemişleri ve baharatları pilava koyup demlendirin. Üzerine portakal kabuğu rendeleyerek servis yapabilirsiniz
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Yılan Balıklı Bademli Pilav Tarifleri Pilavlar
 | 
 
 
 
 |