https://www.ruhundoysun.com
Kırmızı mercimek topları
2 tatlı kaşığı Kişniş tohumu
2 tatlı kaşığı Kimyon tohumu
1/2 adet Soğan
2 diş Sarımsak
1 tatlı kaşığı Toz tatlı biber
1 tatlı kaşığı Toz acı biber
1 tatlı kaşığı Sumak
200 g Kırmızı mercimek
1/2 bağ Taze soğan
10 dal Maydanoz
5 dal Nane
2 adet Yumurta
100 g Un
750 ml Su
3 yemek kaşığı Zeytinyağı
Tuz
Kızartmak için zeytinyağı veya fındık yağı
Yeşil Yoğurt için:
10 dal Nane
20 dal Maydanoz
200 g Süzme yoğurt
100 ml Zeytinyağı
Tuz
Kişniş ve kimyon tohumlarını öğüt.
Tencerede 2 yemek kaşığı zeytinyağını ısıt. Soğan ve sarımsağı küçük doğrayıp tencerede terlet. Kişniş, kimyon, toz biberler ve sumağı ekle.
Mercimeği ilave et, suyu koy; mercimeği pişir, suyu çekmesini sağla. Soğumaya al.
Taze soğanı ince doğra, 1 yemek kaşığı zeytinyağı ile sotele. Maydanoz ve naneleri kıy; sote soğanla birlikte mercimeğe ekle.
Yumurtaların sarı ve beyazlarını ayır, sarılarını mercimek karışımına ilave et. Unu yedir.
Yumurta beyazlarını orta yumuşaklıkta bir köpük elde edene kadar çırp. Yavaşça karışıma yedir.
Kızartma yağını geniş bir tavaya al. Yağ ısındıktan sonra mercimek karışımını küçük toplar halinde kızart.
Yeşil yoğurt için; nane ve maydanozları saplarından ayırıp zeytinyağıyla birlikte blenderdan geçir.
Yoğurtları birbirine karıştır, hazırladığın otlu yağı azar azar yedir.
Tuzla tatlandır.
|