| 
 
| 
 
 
 | 
 
Yeşil Tatlı | 
 
  | 
aysesurelsan 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 03.08.2007 
Mesajlar: 30
  | 
Kısa URL: https://ml.md/lc17266 
Gönderme Tarihi: 24.Ağu.2007 
2,461 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
1 komposto kasesi dövülmüş antepfıstığı
 
50 gram file antepfıstığı
 
1 cay bardağı tozşeker
 
1 cay bardağı un
 
5 adet yumurta
 
1 çorba kaşığı irmik
 
yarım cay bardağı sıvı yağ
 
1 paket kabartma tozu
 
Şerbeti için: 
 
2.5 su bardağı tozşeker
 
2 su bardağı su, 
 
Yarım limonun suyu
 
 
Yumurtaların sarıları ile aklarını ayırın. Aklarını bir tutam tuzla birlikte mikserde kar haline gelene dek çırpın. 1 çay bardağı tozşekeri, yumurta sarıları ile karıştırın. 1 çay bardağı unu, 1 çorba kaşığı irmiği ve sıvı yağı yavaş yavaş ilave edin. Kabartma tozunu katın. 1 komposto kasesi dövülmüş antepfıstığını ekleyin. Kalıbı yağlayın ve hazırladığınız hamuru içine dökün.
 
180 dereceli fırında 25 dakika pişirin. Bu arada şerbeti hazırlayın. Bunun için tozşekeri ve 2 su bardağı suyu bir tencerede kaynatın. Ocaktan alırken içine yarım limonun suyunu sıkın. Soğutun. Fırından aldığınız tatlının üzerine soğuk şerbeti dökün. Üzerine file antepfıstığı serpin. Dilimleyip servis yapın.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Yeşil Tatlı Tarifleri Baba Tatlısı Tarifleri
 | 
 
 
 
 |