Malzemesi:
 
100 gr. mayonez
 
200 gr. yoğurt
 
1 limon suyu
 
1 adet haşlanmış yumurta
 
Tuz
 
Karabiber
 
Şeker
 
200 gr. çok ince kıyılmış dereotu
 
Maydanoz
 
Taze soğan
 
Taze sarımsak,
 
8 adet yumurta
 
 
Hazırlanışı:
 
Mayonez ve yoğurdu, limon suyu ile birlikte iyice çırpın. Haşlanmış yumurtayı ince ince kıyıp, ilave edin. Tuz, karabiber ve şeker ile tadlandırın. Çok ince kıyılmış, maydanoz, dereotu, taze soğan, taze sarımsağı ilave edin. Bu arada, yumurtaları 8-10 dakika haşlayın, kabuklarını soyup, boyuna olarak ikiye bölün. Yeşil sosu servis tabağına alın. Yuvarlak kısımları alta gelecek şekilde sosun içine yerleştirin. Kıyılmış maydanoz ile süsleyerek servis yapın.
  
 |