| 
 
 
 | 
Yeşil Soğanlı Kabak Kayganası | 
  | 
cızbız 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 19.09.2013 
Mesajlar: 70 Şehir: Balıkesir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc93126 
Gönderme Tarihi: 20.Ekm.2013 
2,857 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 bağ yesil sogan
 
3 adet dolmalık kabak
 
8 yemek kasıgı un
 
2 yemek kasıgı mısır unu
 
2 yemek kasıgı margarin
 
1 su bardagı beyaz peynir
 
4 adet yumurta
 
1 cay kasıgı karabiber
 
1 cay kasıgı pul biber
 
1 tatlı kasıgı tuz
 
 
Derin bir kabın içerisine yeşil soğanlar ince ince doğranır, kabak rendelenir(iyice sıkılır),beyaz peynir ufalanır ve diğer bütün malzeme eklenir. Azar azar un ekleyerek( mısır ekmeği hamuru ) kıvamına gelene kadar yoğurulur. Yapıştırmayan bir tavanın içerisine margarin konulup ısıtılır ve tavaya hazirladimiz karısım dökülüp düzeltilir ve alt üst çevrilerek kızartılır. Arzuya göre sıcak veya soğuk tüketilir.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |