| 
 
 
 | 
Yeşil Mercimekli Karnabahar | 
  | 
Mart'ın Günü 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 23.03.2016 
Mesajlar: 31 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc136425 
Gönderme Tarihi: 24.Ağu.2018 
767 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Yarım su bardağı
 
Yeşil mercimek
 
1 adet küçük boy karnabahar
 
2 adet kırmızı biber
 
5 çorba kaşığı sıvıyağ
 
1 adet orta boy kırmızı soğan
 
2 tatlı kaşığı salça
 
3 adet kuru arnavut biberi
 
1 su bardağı sıcak su
 
Tuz
 
Pulbiber
 
 
Yeşil mercimeği yıkayıp haşladıktan sonra süzüp kenara alın. Karnabaharları çiçeklerine ayırın. Kırmızı biberleri küp doğrayın. Sıvıyağı tencereye alıp üzerine yemeklik doğradığınız soğanı ekleyin. 1-2 çevirdikten sonra salçayı ilave edin. Kırmızı biberleri ve karnabaharları tencereye ekleyin. Tuz ve arnavutbiberini ilave edin. Kapağını kapatıp çok kısık ateşte hiç su eklemeden pişmeye bırakın. Ara sıra tencereyi sallayarak yemeği karıştırın. Sebzeler saldıkları suyu çektiklerinde yeşil mercimekleri ve sıcak suyu ilave edin. Karnabaharlar yumuşayana kadar pişirin servis yapın.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |