| 
 | 
| Yeşil Mercimekli Bulgur Pilavı (Samsun) | 
|  | Yemekhane Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 12.08.2020
 Mesajlar: 5284
 Şehir: Amasya
 | Kısa URL: https://ml.md/lc162160 Gönderme Tarihi: 31.Arl.2021
 432 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 Samsun Kültür ve Turizm Müdürlüğü
 
 Yeşil mercimek 1 Su bardağı
 Kuru soğan 1 Orta boy
 Kıyma 100 Gr.
 Zeytinyağı 1 Çay bardağı
 Su 2 Su bardağı
 Bulgur 1 Su bardağı
 Karabiber 1 Çay kaşığı
 Tereyağı (sarıyağ)
 Tuz
 
 Yeşil mercimek hafif haşlanır. Süzülür. Doğranmış kuru soğan ve kıyma zeytinyağında kavrulur. Su ve tuz eklenerek kaynatılır. Haşlanmış mercimek ve bulgur konarak suyu çektirilir. Pişince karabiber serpilir. Tereyağı ateşte kızdırılıp pilavın üzerinde gezdirilir. Dinlendirilir. Karıştırılıp servis yapılır.
 
 
  
 
 | 
| 
 
 
 
 
 |